President of the European Central Bank Mario Draghi speaks during a news conference in Frankfurt, Germany, Thursday, Sept. 8, 2016, following a meeting of the ECB governing council. (AP Photo/Michael Probst) Michael Probst

Euro-fall etter ESB-melding

Euroen faller etter at Den europeiske sentralbanken mener markedet har misforstått Draghis uttalelser.

Markedet har misforstått sentralbanksjef Mario Draghis uttalelser tirsdag rundt pengepolitisk stimulans, melder Bloomberg og TDN Finans, som viser til ikke navngitte kilder med kjennskap til saken.Etter at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken (ESB) uttalte at returen mot inflasjon gir rom for å redusere stimulansetiltakene uten å måtte samtidig stramme til på rentesiden tirsdag, styrket euroen seg umiddelbart.Mot norske kroner gikk euroen fra rundt 9,54 til 9,62 på det høyeste onsdag. Mot dollar gikk euro fra 1,119 til 1,135.Nå har imidlertid Den europeiske sentralbanken sendte ut en oppklarende melding.Her kommer det frem at Draghi mente å både fremheve balansen mellom euroområdets økonomiske styrke og samtidig advare om at pengepolitisk stimulans fortsatt er nødvendig, ifølge nyhetstjenesten.Onsdag ettermiddag svekker euroen seg og europeiske statsobligasjonsrenter trekker ned.Mot norske kroner er euroen onsdag ettermiddag i 9,58 og kanskje på vei tilbake til nivået før Draghis siste uttalelser.Mot dollar kom det en kraftig dipp etter presiseringen, ned til 1,129 - før den hoppet opp igjen til 1,1358 igjen.Live valutakurser her


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også