Her mener hun Norges Bank bommer

- Renteøkninger må utsettes i flere år, sier sjeføkonom.

Norges Bank holdt som ventet styringsrenten uendret på dagens rentemøte, men fjernet sannsynligheten for et rentekutt i nær fremtid.- Realøkonomien er sterkere, men inflasjonen kommer igjen til kort, skriver sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets i en kommentar til rentedommen. Meglerhuset mener fortsatt at Norges Banks inflasjonsprognoser er for optimistiske.- Norges Banks optimisme kan være motivert av at sentralbanken ikke vil legge frem prognoser som viser at inflasjonen faller for langt under inflasjonsmålet. Uansett tror vi det er nedsiderisiko i Norges Banks inflasjonsprognoser på kort sikt, skriver Due-Andresen videre.- Må utsette renteøkningerHun mener dagens rapport fra Norges Bank inneholdt få overraskelser, selv om ordlyden var litt mer «haukete» enn Handelsbanken hadde sett for seg.- Dette er av strategiske grunner, når vi tar høyde for gjentatte overraskelser på nedsiden for inflasjonen, samt et fallende boligmarked. Tatt i betraktning dagens nyheter, gjentar vi vår forventning om at styringsrenten holder seg uendret på 0,5 prosent de neste tre årene, fortsetter sjeføkonomen.- Vi venter at Norges Bank må utsette planlagte renteøkninger gjentatte ganger fremover, ettersom inflasjonen kommer til kort i forhold til forventningene, avslutter Due-Andresen.


Les også