<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LO har foreløpig gitt mest til valgkampen

LO smører Arbeiderpartiets valgkamp med nær 20 millioner kroner, mens rikfolk og finans- og næringslivet blar opp 14 millioner kroner til Høyre.

    Publisert 25. juni 2017 kl. 07.21
    Oppdatert 25. juni 2017 klokken 07.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord

    Investorer og næringslivseiere som Arne Fredly, Harald Møller og Kristian Siem har bidratt med over 7 millioner kroner til Høyre i år, ifølge Aftenposten. I tillegg fikk partiet inn 7 millioner kroner til valgkampen i fjor, inkludert 5 millioner kroner fra Stein Erik Hagen.Hittil i år har LO bevilget rundt 20 millioner kroner til Arbeiderpartiet. Høyre har planer om å jevne ut styrkeforholdet en god del.– Vi har som mål å samle inn 20 millioner kroner. Det trenger vi om vi skal være i nærheten av å gjennomføre en valgkamp som kan konkurrere med Ap, sier Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset.Avisen legger til at dette er et øyeblikksbilde som vil forandre seg fram til valget, dels fordi mange bidrag først registreres etter fire uker, og dels fordi Høyres støttespillere gjerne kommer med sine bidrag på et senere tidspunkt enn LOs forskjellige organisasjonsledd.(©NTB)