Norsk dronesuksess får kjempeordre

Norske Staaker har utviklet en actionsportdrone som følger deg automatisk, og du slipper dermed å styre dronen selv. Staaker er et norsk produkt, utviklet og eid av nordmenn. Selv om komponentene kommer fra Kina, monteres det hele på Kjeller utenfor Oslo. Butikkprisen vil ligge på rundt 15.000 kroner.Gründerne av Staaker eier 50 prosent av selskapet, men er i en prosess hvor de ønsker å hente 25 millioner kroner, skriver Finansavisen. Prisintervallet er ennå ikke bestemt. Pengene skal blant annet gå til å produsere et større parti med droner som skal selges gjennom XXL.- Likviditet er alltid en utfordring for et lite selskap som vårt, og det betyr mye for oss at XXL ønsker å satse, sier gründer og medeier Ole Jørgen Seeland til Finansavisen.Hvor mange droner som skal produseres de nærmeste månedene er noe usikkert, men det er snakk om flere tusen. Så langt har de fleste blitt solgt på nettet, men Seeland ønsker ikke å si konkret hvor mange de har solgt så langt. Uansett kan dette antallet øke drastisk med avtalen med XXL.- Når vi velger å bestille en drone i denne prisklassen til alle våre varehus, sier det noe om hvor stor tro vi har på konseptet, sier nordisk innkjøpsdirektør Lars Rugaas i XXL til Finansavisen.Salget av sportselektronikk som droner, hodetelefoner, sportsklokker, høyttalere og GPS-sporere har mangedoblet seg hos XXL de siste årene, men sportskjeden ønsker ikke å være konkrete på hvor store omsetningstallene er.