Putin lover økonomisk vekst i Russland

De økonomiske nedgangstidene i Russland er over, forsikrer president Vladimir Putin, som varsler økonomisk og militær storsatsing i Arktis.

Torsdag stilte den russiske presidenten opp i en årviss TV-sendt utspørring, der vanlige russere ifølge Kreml på forhånd hadde sendt inn over 1 million spørsmål. Flere av dem handlet om russisk økonomi.– Vi har overkommet resesjonen og hatt økonomisk vekst i tre kvartaler på rad, sa Putin, som forsikret at pilene nå peker oppover.Putin fikk også spørsmål om hvilke følger USAs sanksjoner har fått og vil få for russisk økonomi.Satser i ArktisIfølge den russiske presidenten har sanksjonene tvunget Russland til å bli mindre avhengig av olje- og gasseksport.– Vi har måttet bruke hjerne og talent for til å utvikle ny industri, sa Putin, som understreket at Arktis er et stort satsingsområde i så måte.– Av både økonomiske og militære grunner kommer vi til å pøse ressurser inn i Arktis, sa Putin.Venner i USADen russiske presidenten understreket under utspørringen at han slett ikke ser på USA som noen fiende. At det nå er knute på tråden mellom Washington og Moskva, mener han skyldes rent innenrikspolitiske forhold i USA.– Vi vet at vi har mange venner i USA, sa Putin, som anklages for aktivt å ha forsøkt å påvirke utfallet av det amerikanske presidentvalget for å sikre at Donald Trump og ikke Hillary Clinton vant.Avviste ryktePutin er vanligvis lite villig til å snakke om privatlivet sitt, men gjorde et unntak torsdag da han avviste ryktet om at datteren har flyttet til Nederland.– Til tross for ryktene lever datteren min fortsatt her i Moskva, sa Putin, som har to døtre med sin tidligere kone Ljudmila.– La barna og barnebarna mine være i fred, la han til.(©NTB)