Qatar satser på å stå imot krav fra Saudi-Arabia

Qatar insisterer på at de kan overleve boikotten som nabolandene har innført for å presse dem til å godta en lang liste med krav, inkludert å stenge Al Jazeera.

Qatar har fått ti dager til å godta kravene som Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emiratene og Egypt satte fram samtidig som de innførte økonomiske og diplomatiske sanksjoner.– Jeg kan forsikre dere om at vår situasjon i dag er komfortabel. Qatar kan fortsette slik i det uendelige uten problemer, sier Qatars ambassadør i Washington til nyhetsbyrået AP.Qatarske myndigheter er i full gang med å evaluere kravene, blant dem å stenge ned TV-kanalen Al Jazeera og bryte med Det muslimske brorskapet. Myndighetene står fast på at de ikke vil forhandle med Saudi-Arabia og de andre for å finne en løsning.Mens USA toer sine hender og ikke vil innta en meklerrolle, insisterer Qatars naboer på at lista på 13 punkter er definitiv og ikke er gjenstand for forhandlinger.Hvis Qatar nekter å gå med på kravene, sier nabolandene at de vil fortsette å legge hindringer i veien for Qatars tilgang til resten av verden, både over land, over sjø og i lufta.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også