Svake nøkkeltall fra USA

Flere amerikanske nøkkeltall er svakere enn forventet.

Endelig innkjøpssjefindeks for industrisektoren i USA endte på 53,6 poeng i mai 2017, melder TDN Finans som viser til tall fra Markit.Ifølge Bloomberg var det på forhånd ventet en indeks på 54,0.De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM) for tjenesteytende sektor var 56,9 i mai, opp fra 55,2 måneden før.Det var likevel svakere enn ventet, hvor estimatene ifølge Bloomberg tilsa en indeks på 57,1.Lavere ordreinngangEndelige tall for ordreinngangen for varige goder i april har også blitt publisert, som viser en nedgang på 0,8 prosent. De foreløpige tallene viste en nedgang på 0,7 prosent, ifølge Bloomberg.Industriordrene i USA var likt forventningene, og endte ned 0,2 prosent på månedsbasis i april.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også