UK: Sjeføkonom ser mulig renteøkning snart

Bank of England (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Sjeføkonom i Bank of England sier at banken har vurdert å høyne renten.

Sjeføkonom Andrew Haldane sier at sentralbanken har vurdert å høyne renten, men at banken så gode grunner til å utsette en rentehøyning til andre halvår.Det melder Bloomberg News, som har sett manuset til en tale Haldane holdt tirsdag, ifølge TDN Finans. Haldane foretrekker å trappe ned noe av den pengepolitiske stimulansen i andre halvår, og begrunner det med at den økonomiske veksten og inflasjonen har vist motstandsdyktighet.Bloomberg påpeker at Haldane typisk har vært i den duete enden av Bank of Englands rentekomité, og at disse kommentarene er et tegn på at den britiske sentralbanken ønsker å handle ettersom inflasjonen har nådd målet på to prosent.