Aksjonsgruppe Bedre Byutvikling Moss (ABBM) holder stiftelsesmøte onsdag, skriver. Gruppa varsler kamp mot den nye jernbanetraseen og stasjonen i byen.Gruppeleder og sivilarkitekt Jonathan Parker sier planene skal påklages til Sivilombudsmannen og vil bli begjært omgjort av Kommunaldepartementet. I tillegg er det sendt bekymringsmelding til Riksrevisjonen og Samferdselsdepartementet.– Jo mer vi setter oss inn i denne saken, jo mer finner vi ut at det har skjedd grove overtramp mot befolkningen i Moss. Bane Nor har feilinformert hele befolkningen og bystyret, hevder Parker. Han mener etaten har tilslørt at det finnes bedre alternativer.Prosjektsjef Jarle Midjås Rasmussen i Bane Nor ønsker ikke å kommentere påstandene om feilinformasjon. Han sier det vil komme svar fra departementet etter hvert og påpeker at Fylkesmannen har godkjent bystyrets vedtak.– Det ligger ingen vurderinger der om at det har forekommet noen saksbehandlingsfeil. Dette har vært en grundig prosess. Jeg tror ikke arbeidet blir stoppet, sier han.(©NTB)