Apple planlegger nytt datasenter i Danmark

IT-giganten Apple planlegger et nytt datasenter i Danmark som skal drives med fornybar energi.

FILE - In this Wednesday, Dec. 7, 2011, file photo, a person stands near the Apple logo at the company's store in Grand Central Terminal, in New York. On March 9, 2017, one of the greatest runs for the stock market in history is marking its eighth anniversary. In 2009, Exxon Mobil was by far the biggest publicly traded company, while in 2017, Apple has become the biggest publicly traded company. (AP Photo/Mark Lennihan, File) Mark Lennihan
Næringsliv
Fra før er det amerikanske selskapet i gang med bygging av et datasenter i Viborg. Nå opplyser Apple at de i tillegg vil bygge et tilsvarende anlegg utenfor Aabenraa.– Vi er glade for å kunne utvide vår datasenter-drift i Danmark og samtidig investere i nye kilder til grønn energi, sier selskapets Norden-sjef Erik Stannow i en uttalelse.Første fase av byggearbeidet ved Aabenraa skal være ferdig i 2019, og prisen ventes å bli 6 milliarder danske kroner.Danmark har i mange år hatt stor produksjon av vindkraft, og nesten 70 prosent av strømforbruket dekkes nå av fornybare energikilder. Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er overbevist om at dette er en viktig årsak til at Apple velger å investere i Danmark.(©NTB)