Ett tonn turistfisk tatt på vei ut av landet

De siste tre ukene har Tollvesenet beslaglagt over ett tonn fisk på vei ut av landet. Utenlandske fiskere prøver å ta med langt mer enn tillatt.Bare i løpet av helgen har politiet i Oslo to ganger tvitret om beslag i fisk. Ifølge Tollvesenet er det snakk om privatpersoner som har vært på fiskeferie som prøver å få med seg store mengder fisk ut av landet, skriver Aftenposten.Man kan lovlig frakte 15 kilo fiskefilet ut av landet. I tillegg kan man ta med en såkalt troféfisk, altså en stor fisk som er ment som trofé, ifølge Tollvesenet.Paul Johan Ask, seksjonssjef for Oslo og Akershus tollvesen, sier det ikke er noen misforståelse blant turistene som fører til beslagene.– Det er personer som prøver seg. De har med frysere, pakker ned fisken og oppgir feil vekt til oss når vi spør dem. Det er ganske bevisst, sier han.Dette regnes som miljøkriminalitet, og turistene som blir tatt, blir ilagt bøter på 10–12.000 kroner.Ifølge Tollvesenet er det særlig tyskere