jellformasjonen Trolltunga i Hordaland blir en stadig mer populær turistattraksjon. Men flere turister betyr også flere redningsaksjoner. Så langt i sesongen er det registrert 15 aksjoner fra Hjelpekorpset. Dette er en tredobling fra samme tid i 2016, ifølge Røde Kors.Antall besøkende forventes å fortsette å stige også i år. I 2016 hadde Trolltunga 100.000 besøkende, mens det er forventet mellom 100.000 og 160.000 turister i år.Generalsekretær i Røde Kors, Bjørn G. Apeland, er bekymret.– Vi er allerede en hel måned på forskudd med antall redningsaksjoner ved Trolltunga, og har ennå ikke sett starten på høysesongen eller den krevende høstsesongen, sier han.Utfordringer flere stederAntall utflukter til Kjerag har også økt. I 2016 gikk 70.000 til det velkjente fjellplatået. I år er det ventet rundt 100.000 besøkende. Tidligere i år fikk Kjerag og Preikestolen bevilget to millioner kroner i statsbudsjettet som kommer godt med i redningsarbeidet.– I fjor hadde vi sju-åtte aksjoner. Med mer ferdsel er det naturlig at det blir flere aksjoner, sier lensmann i Sirdal, Egil Netland, til NRK.(©NTB)