Kan tjene millioner på valutalån

Kronen styrker seg mot de store internasjonale valutaene. Det kan gi millioner i kassen for dem som har valutalån.

Foto: Finansavisen

På drøyt en måned har kronen styrket seg med syv prosent, om lag 60 øre mot amerikanske dollar, og 30 øre mot euro. Flere analytikere og valutastrateger har god tro på at kronen styrker seg videre mot nyttår.Av økonomene og analytikerne DN har snakket med, er sjeføkonom Øystein Børsum i Swedbank en av dem som er mest positiv til kronen.Valutagevinst på tre millionerIfølge Børsum henger kronens svake utvikling sammen med oljeprisen og en bekymring for boligmarkedet.- Utenfra kan det ikke se bra ut at boligprisene i Norge faller etter 20 år med økning, men dette er Oslo-spesifikt. Nå svarer endelig tilbudet av boliger og tilbudet kommer kraftig. Det betyr at prisoppgangen i fjor må korrigeres tilbake. Derfor kan vi vente en sterkere krone igjennom høsten, sier Børsum til DN.BA-HR-advokat Anders Eckhoff eier gjennom selskapet Foretakseiendom as flere eiendommer og tomter i Oslo og Akershus. Selskapet er finansiert utelukkende med lån i sveitsiske franc. Etter flere år med tap fikk Eckhoff ifølge DN en urealisert valutagevinst på drøye tre millioner kroner i 2016 etter at kronen styrket seg med om lag fire prosent mot francen. Nå øyner han overskudd i 2017 også. - Fruktene bæres i lave renter, ikke i den store gevinsten, men det er klart at det er positivt at kronen styrkes, sier Eckhoff til DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker