Stavernfestivalen, som nå går inn i sitt 16. år, har sikret seg et solid trekkplaster på åpningskvelden – som er i morgen. Da går nemlig Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som den internasjonale EDM-stjernen Kygo, på scenen.Kygo har regelrett herjet hitlistene i inn- og utland de siste årene med låter som «Younger», «Stole the Show» og «Firestone».Årets lineup kan beskrives som mer ungdommelig enn tidligere. Festivalsjef Roger Albin forteller Hegnar.no at det skyldes tilfeldigheter, og trekker frem artistenes tilgjengelighet og en svak krone som medvirkende årsaker.At festivalen er og blir et stort trekkplaster er det ingen tvil om. Ifølge festivalsjefen har det i år blitt solgt 45.000 billetter, mot 172 betalende gjester da Stavernfestivalen så dagens lys.Området skal kunne ta 25.000 personer, så 15.000 besøkende hver festivaldag bør ikke være avskrekkende hva gjelder trengsel og kø.- Jeg vil bygge dette sakte men sikkert. Det er viktig at Stavernfestivalen skal være et kult sted å være, sier Albin til Hegnar.noI år regner arrangøren med å omsette for 50-60 millioner kroner.- Det er selvfølgelig vanskelig å si hva resultatet blir, men vi vil tjene godt med penger. Husk at festivalen har en langsiktig strategi, forteller Albin til Hegnar.no- Profilen har ikke endret seg, selv om det i år er mange norske artister. Kygo er en stor, stor internasjonal stjerne, og det er kult at han kommer til Stavern, sier Albin til Hegnar.noVamp blir første band som går på scenen torsdag. I løpet av morgendagen vil musikalske profiler som Kvelertak, Postgirobygget og Kygo underholde publikum. Fredagen tilhører profiler som Axwell Λ Ingrosso, Klovner i Kamp, Sondre Justad og CC Cowboys mens lørdagens trekkplaster blir Oslo Ess, Highasakite, Broiler og Karpe Diem.I 2015 foretok festivalsjef Roger Albin et uventet grep da han flyttet Stavernfestivalen fra Skråvika utenfor Stavern til Larvik Golf Arena. Noen likte grepet med større og bedre plass, kombinert med tre scener, mens andre savnet intimiteten fra Skråvika.