- Markedet for næringseiendom er nå virkelig brennhett. Det er en ekstrem høy aktivitet i store byer som Oslo, Bergen og Trondheim, sier administrerende direktør Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners til DN.Ifølge selskapets oversikt har det i første halvår blitt omsatt næringseiendom for nær 40 milliarder kroner i Norge. Dette er betydelig høyere enn i samme periode i fjor. da omsetningen var på rundt 25 milliarder.- Hos oss i Pangea har vi aldri hatt så høy aktivitet i første halvår før. Så langt i år har vi hatt over 30 transaksjoner, mens det normalt er snakk om mellom 15 og 20 transaksjoner i første halvår, sier Bjølgerud til avisen.Nylig la det det svenske forvaltningsselskapet Genesta 59 millioner euro, eller drøyt 560 millioner norske kroner, på bordet for Mariboes Gate 13. Selger er Klaveness Marine som kjøpte bygget i 2014. Prisen den gang var på rundt 400 millioner kroner, ifølge Finansavisen. - Vi opplever at vi får en god risikojustert avkastning i Norge. Om man sammenligner de fire nordiske hovedstedene, er det i sentrale Helsingfors og Oslo at vi nå tror på høyest avkastning, sier Philip Björk, direktør for forretningsutvikling og investorkontakt i Genesta, ifølge DN.