Medier: Mercedes-produsent jukset med utslipp fra 1 million biler

Etterforskere i Tyskland tror Mercedes-produsenten Daimler har jukset med utslipp fra 1 million biler, ifølge tyske medier.

Etterforskere i Tyskland tror Mercedes-produsenten Daimler har jukset med utslipp fra 1 million biler, ifølge tyske medier.Avisa Süddeutsche Zeitung og to kringkastere har fått tilgang til ransakingsordren som ble brukt da politiet gikk til aksjon mot Daimlers kontorer i mai.Her beskrives omfanget av mistankene mot selskapet. Flere Mercedes-modeller skal ha blitt utstyrt med programvare som senker NOx-utslippene når kjøretøyene testes og utslippene måles.For noen år tilbake ble det kjent at Volkswagen hadde installert programvare i dieselbiler som gjorde at de fikk kunstig lave NOx-utslipp i tester. Senere er det blitt iverksatt etterforskning av flere andre tyske bilprodusenter som mistenkes for lignende forhold.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også