Over 300 innstilte Widerøe-avganger i juli

Flyselskapet Widerøe har på grunn av bemanningsmangel innstilt 342 avganger så langt i juli. 

Foto: Widerøe's Flyveselskap AS
Næringsliv

Kanselleringene utgjør om lag 5 prosent av flyselskapets totale antall flyvinger i juli, ifølge NRK.– Det gir oss en regularitet på 95,6 prosent og det er selvsagt ikke bra nok. Målsettingen for juli var å ligge på 98 prosent, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Silje Brandvoll i Widerøe.Samferdselsdepartementet avventer Widerøes kvartalsvise innrapportering. Politisk rådgiver Rikard Gaarder Knutsen (Frp) sier de vil undersøke om flytilbudet er i tråd med kontrakten mellom Widerøe og departementet.Samferdselsdepartementet har kontrakt med selskapet for flere av rutene, såkalte FOT-ruter.– Jeg tør ikke å si noe for sikkert før vi har fått rapporten, for å se hvilke av disse som er FOT-ruter. Men 350 kanselleringer er betydelig, og får konsekvenser for flytilbudet til passasjerer ute i distriktet. Det er sterkt beklagelig, sier Knutsen.I begynnelsen av juli opplyste Widerøe at de måtte avlyse rundt 100 avganger i løpet av måneden på grunn av mangel på mannskap. Det er så langt ikke varslet forhåndskanselleringer i august.(©NTB)

widerøe
fly
Nyheter
Næringsliv