Populær suppe truer haibestanden

Foto: Scanpix.

Asiatenes forkjærlighet for haifinnesuppe truer nå hai-bestanden, går det fram av en ny rapport.

Mer enn halvparten av thailendere har spist og sier at de fortsatt kommer til å spise haifinnesuppe, til tross for en alarmerende nedgang i haibestanden.Den amerikanske organisasjonen WildAid hevder i en fersk rapport at det årlig fanges 100 millioner haier i verden, og at 73 millioner av dem ender opp i haifinnesuppe.Siden 2002 har haibestanden gått ned med 98 prosent, går det fram av rapporten. Mange asiater mener haifinne er bra for helsen, mens resten av haien ofte kastes over bord igjen.Thailand er verdens største eksportør av haifinner og selger særlig til Hongkong og Kina. Haifinnesuppe står på menyen i mer enn 100 restauranter bare i Bangkok.(©NTB)