Norsk Kylling går igjen i pluss, og nå satser det Rema-eide selskapet på nytt slakteri og foredlingsanlegg til mellom 1 og 2 milliarder kroner.Etter at narasin og frykt for antibiotikaresistens ga det voksende kyllingmarkedet et skudd for baugen, går det igjen oppover for Norsk Kylling, som satser på et nytt milliardprosjekt, skriver Finansavisen.– Som en del av en omfattende satsing på hele vår verdikjede for kylling skal vi bygge en fabrikk som kan slakte og foredle hele Norsk Kyllings volum i dag og i overskuelig fremtid, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken. Norsk Kylling eies av Rema Industrier, som er et holdingselskap i Reitangruppen.Han sier det er vanskelig å komme med en eksakt pris så tidlig i prosjekteringen, men sier det er snakk om en betydelig investering som vil koste et sted mellom 1 og 2 milliarder kroner.Dagens fabrikk på Støren seks mil sør for Trondheim legges ned til fordel for det nye anlegget, som skal bygges i Malvik (1 time og 20 minutter fra Støren) eller Orkanger (55 minutter fra Støren).På Wikipedia fremgår det at Norsk Kylling ble grunnlagt i en tidligere konfeksjonsfabrikk på Støren av gründeren Agnar Østhus i 1991. Fra 2011 var REMA 1000 hovedaksjonær i bedriften, og i 2012 overtok de alle aksjene.Norsk kylling har 290 ansatte, en omsetning på over 1 milliard kroner i 2016 og 30 prosent av kyllingmarkedet i Norge. Årlig er det blitt slatet rundt 18 millioner kyllinger og 500.000 kalkuner på Støren i.