– Norgesferie er dyrt for både nordmenn og andre. Dette forslaget vil gjøre det mer attraktivt å dra på ferie her i landet, sier Pollestad til .Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen spådde i sommer at bomstasjonene vil gi en inntjening på 10,2 milliarder kroner i år. Pollestad mener forslaget vil også bidra økonomisk.– Dette forslaget vil kunne gi inntjening ved at flere rent fysisk vil kjøre gjennom bomstasjoner, men det vil også gjøre det mer attraktivt for utlendinger å komme til Norge, sier han. Han peker også på det miljømessige formålet om at bomstasjonene er for pendlere, og poenget med forslaget er at flere vil reise sammen i én bil.Men nestleder Eirik Sivertsen (Ap) i transport- og kommunikasjonskomiteen er ikke særlig imponert over forslaget.– Jeg tror heller ikke at bompenger er et ukjent fenomen i Europa, og jeg tror det er andre tiltak som kan virke bedre for å få turister hit enn å gi rabatter, sier Sivertsen.(©NTB)