Sterkere krone gir billigere utenlandsferie

For første gang på ni måneder er dollaren under åtte kroner. Det betyr billigere utenlandsferie enn først ventet.

Foto: Finansavisen
Næringsliv

Kronen har styrket seg 2 prosent mot euroen siden begynnelsen av juli. Mot dollaren har kronen styrket seg nesten det dobbelte. Det opplyser DNB i en rapport tirsdag morgen.I dag er den amerikanske dollaren verdt 7,99 kroner. Ikke siden oktober i fjor har dollarkursen vært så lav.Det betyr billigere utenlandsferie for nordmenn. En hotellovernatting til 200 dollar natten koster nå 140 kroner mindre enn i midten av mai, skriver Nettavisen . På en to ukers ferie i USA vil man derfor spare 1.820 kroner i overnatting hvis man befinner seg i dette prissjiktet.Også euroen har blitt svakere mot kronen siden sist. I dag er den verdt 9,32 kroner, mens den i juni lå på 9,49 kroner, ifølge tall fra Norges Bank.Det så lenge ut til at kronen ikke ville styrke seg denne sommeren. I juni førte et prishopp på euroen til at det ble langt dyrere for nordmenn å feriere i land der euroen brukes, ifølge Sparebank 1. Euroen gjorde et hopp fra 8,86 kroner i februar til 9,49 kroner i juni.57 prosent av nordmenn planlegger å feriere i utlandet i løpet av sommermånedene, ifølge hovedorganisasjonen Virke.(©NTB)

kronekursen
kronen
Nyheter
Næringsliv