Telia må si opp 600 i Sverige

Telekonsernet Telia sliter med økonomien og må gå til oppsigelser av rundt 600 ansatte i Sverige.

Det omfattende spareprogrammet skal ifølge konsernledelsen få fart på lønnsomheten.– Kundene krever mer, og vi gir dem mer. Men om man gir mer uten å få ned kostnadene, henger det ikke sammen. Derfor må vi få ned kostnadene i andre halvår i år og et stykke inn i 2018, sier administrerende direktør Johan Dennelind.Det er særlig det svenske markedet som skaper problemer for Telia, og her skal kostnadene ned med 5 prosent.– Det er først og fremst Sverige som trekker ned. Øvrige markeder ser bra ut, legger Dennelind til. Det som særlig slår negativt ut, er store forsinkelser i leggingen av nytt fibernett.Telia hadde i andre kvartal en fortjeneste før skatt på 2.519 millioner svenske kroner, mot 3.699 millioner i samme periode i 2016.(©NTB)


Les også