<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Borch vil flytte Havforsknings­instituttet til Tromsø

Forslaget fra Troms Senterpartis førstekandidat Sandra Borch om å flytte Havforskningsinstituttet fra Bergen til Tromsø, slår ikke an i eget parti.

    Publisert 20. aug. 2017 kl. 07.53
    Oppdatert 20. aug. 2017 klokken 07.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord

    Regjeringen har bestilt en utredning der de forslår en samlokalisering av marine forskningsmiljøer i Bergen med blant annet Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektoratet, Universitetet i Bergen, Nifres og andre sentrale aktører, skriver Bergens Tidende.– Alle regjeringene de siste årene har sagt at Tromsø skal være en arktisk hovedstad. Da må man styrke det miljøet som er i Tromsø. Det er ikke snakk om å legge ned alt i Bergen, men å bygge opp miljøet i Tromsø, sier Borch.Hun presiserer at det er Senterpartiet lokalt i Tromsø som ønsker å flytte instituttet nordover, og at dette ikke er noe partiet har programfestet.Stortingsrepresentant og førstekandidat i Hordaland Senterparti, Kjersti Toppe, avviser at dette er et forslag som partiet vil jobbe for.– Jeg satt i programkomiteen, og dette forslaget har aldri vært diskutert i stortingsgruppen noen gang. Det kommer heller aldri på tale, sier Toppe.(©NTB)