Dette tror økonomene om dagens rentemøte i Bank of England

Det er i dag rentemøte i Bank of England. I tillegg slipper banken en ny inflasjonsrapport.

Bank of England (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Det var tidligere i sommer enkelte som mente at en renteheving i UK ikke var langt unna. Dette virker ganske usannsynlig nå, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport. - Denne gangen venter vi at utfallet blir uendret rente med 6 mot 2 stemmer, skriver analytiker Joachim Bernhardsen i rapporten.- Vi ser en fare for at BoE må heve inflasjonsprognosene sine noe for den nærmeste fremtiden, selv om årlig inflasjon falt fra 2,9 prosent til 2,6 prosent forrige måned. Lenger ut ser vi derimot en liten grunn til noen større endringer i prognosen, mener Bernhardsen.Også DNB venter uendret rente:- Vi venter ikke noen renteoppgang i Storbritannia verken på dette møtet eller senere i år. Økonomien er i ferd med å bremse med høyere inflasjon og usikkerhet rundt Brexit. Inflasjonsoppgangen er en midlertidig konsekvens av pundsvekkelsen. Trolig vil svakere vekst også bety lavere inflasjon fremover og vi tror derfor Bank of England vil fortsette å se gjennom oppgangen i inflasjonen den siste tiden, skriver Jeanette Strøm Fjære i dagens morgenrapport.Sjeføkonom i Handelsbanken, Kari Due-Andresen, har dette å si om dagens rentemøte:- Vi venter ingen endringer. Sammenlignet med prognosene i sist inflasjonsrapport, har veksten i realøkonomien vist seg noe svakere enn ventet. Men arbeidsledigheten har avtatt videre, og havnet noe under prognosene fra BoE. Når det er sagt har lønnsveksten igjen vist seg svakere enn ventet. Den faktiske inflasjonen har kommet noe ned igjen, og havnet i juni nøyaktig på BoEs prognose. Men gitt den tamme lønnsveksten ligger risikoen på nedsiden av BoEs forventninger, slik vi ser det. Dermed tror vi majoriteten i den pengepolitiske komiteen vil gå for uendret nøkkelrente i dag.