I Hemsedal går snøkanonene for fullt. Foto: Hilde Hagen

Kina-sjokk i Hemsedal

Smekkfulle hoteller i fjordene gjør at turoperatørene søker overnatting på hoteller inntil et par timers kjøring unna.

Skogstad Hotell i Hemsedal er et av hotellene som får merke turistboomen fra Asia.- Vi har i flere sommere opplevd å tape det vi har tjent gjennom vintersesongen. Og vi har alltid holdt hotellet stengt i mai. Men i sommer har vi hatt over 15.000 gjestedøgn fra asiatiske land og et belegg på 95 prosent i juli. Hotellet er altså smekkfullt. Veksten fra juli i fjor var på 40 prosent, sier Marte Steimler Torset (35) til DN.Nå har vi plutselig flere gjestedøgn på sommeren enn vi har om vinteren. Neste år holder vi også åpent i mai, sier hun til avisen.Øker prisene– Vi skjønte for sent hvilket trykk som ville komme, og bommet dermed på prisingen. For neste sesong henter vi ut høyere døgnpriser, sier hun til avisen og anslår at pris per rom øker med ti prosent fra i år.– Tidligere år har det vært en hard kamp å få gjennomslag hos turoperatørene for en prisøkning på linje med økningen i konsumprisindeksen. Når vi nå har økt prisene med ti prosent, har operatørene godtatt dette nesten uten reaksjoner, sier hun til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også