Nytt rekordår for kinesiske turister i Norge

Mellom januar og mai er det registrert en økning på 71 prosent i antall kinesiske turister som kommer til Norge, sammenlignet med samme periode i fjor. 

Slottet i Oslo - Foto: Scanpix
Næringsliv

I løpet av årets første fem måneder ble det registrert 81.590 overnattinger her i landet blant kinesiske turister, ifølge Dagens Næringsliv.– Det er en formidabel økning. Og desidert størst økning av de nordiske landene, sier Per Holte, markedssjef for Asia i Innovasjon Norge.I 2013 var det registrert 17.759 overnattinger blant kinesere i samme periode. Året etter sank det med over 1.500. I 2015 doblet antallet seg til 36.390. I fjor kom det 47.761 kinesiske turister.Bare i mai i år var det registrert 43.000 overnattinger, mot 27.000 i samme måned i 2016.– På utenriksstasjonene våre som utsteder visum til kinesere ser vi at trenden skal fortsette i sommer. Personlig tror jeg ikke økningen blir like høy som i mai, men prognosen er 20 til 30 prosent vekst i sommersesongen sammenlignet med i fjor, sier Holte.En av forklaringene er nok verdien av den norske kronen som har svekket seg mot kinesiske yuan de siste årene.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv