Samsung-arving dømt til fem års fengsel

Samsung-arvingen Lee Jae-yong er i en domstol i Sør-Korea dømt til fem års fengsel, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

In this Friday, March 24, 2017, photo, a Samsung Galaxy S8 mobile phone is shown partially submerged to demonstrate its water resistance, in New York. The Galaxy S8 features a larger display than its predecessor, the Galaxy S7, and sports a voice assistant intended to rival Siri and Google Assistant. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Næringsliv
Lee Jae-yong sto tiltalt i forbindelse med korrupsjonsskandalen som felte Sør-Koreas president Park Geun-hye tidligere i år. Påtalemyndigheten la tidligere i august ned påstand om tolv års fengsel.49 år gamle Lee sto blant annet tiltalt for å ha tilbudt nærmere 300 millioner kroner i bestikkelser til en nær venn av daværende president Park. Formålet skal ha vært å få hjelp fra regjeringen til en fusjon som ville styrke Lees kontroll over Samsung.Lee, som er viseformann i Samsung Electronics, har avvist alle anklager. Hans forsvarere mener at anklagene er uberettigede og at Lee aldri ventet noe i bytte mot pengene han donerte.Samsung ble grunnlagt av Lees bestefar og er Sør-Koreas største og mest suksessrike selskap.(©NTB)