Strand ved Lagos, Portugal. Foto: AP

To døde i hetebølgen i Europa

Hetebølgen «Lucifer» herjer i Sør- og Øst-Europa. Så langt har to mennesker mistet livet, en i Romania og en i Polen.

Mange er brakt til sykehus for behandling av solstikk og andre varmerelaterte skader. Også neste uke ventes det temperaturer rundt 40 grader mange steder.Italienske myndigheter har sendt ut risikovarsel til 26 byer, inkludert Venezia og Roma, der mange av fontenene er stengt grunnet langvarig tørke, melder ABC News.I den italienske hovedstadens Bioparco fikk tigrene store ispinner å leske seg med i varmen denne uka da det ble målt 38 varmegrader i byen.Uffizi-galleriet i Firenze måtte stenge midlertidig fredag ​da klimaanlegget brøt sammen.Det er særlig i Italia og på Balkan det er glohett. I Albania forsøker i tillegg 300 brannmenn å få kontroll over 75 skogbranner som sprer seg raskt i varmen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også