Toyota og Mazda går sammen om bygge elektriske biler i USA

De japanske bilgigantene Toyota og Mazda opplyser at de sammen vil investere 1,6 milliarder dollar for å bygge elbiler i USA.

Det er anslått at investeringen vil skape 4.000 arbeidsplasser. Selskapene skal satse like mye i fabrikken som først og fremst skal forsyne det amerikanske markedet. Fabrikken vil få en årsproduksjonen på 300.000 biler.Toyota skal produsere sine Corolla-modeller, mens Mazda skal satse på nye modeller. Toyota opplyser at planene om å produsere Corollaer i Mexico dermed endres. Heretter skal det lages lettere lastebiler i Mexico, mens volummodellen Corolla skal produseres i USA.President Donald Trump har tidligere kritisert Toyota for å flytte produksjon og arbeidsplasser til Mexico.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også