- Vi tjener penger som gress

Lakseoppdrett for en milliard har snudd nedturen i Torsken på Senja.

laks, oppdrett, senja

- Det er eventyrlig. Vi tjener penger som gress, sier skiftleder i Wilsgård Fiskeoppdrett, Anders Iversen, til DN.Etter 15 år på svartelisten Robek for kommuner med dårlig økonomi, har lakseoppdrett snudd nedtur og fraflytting til oppgang i Torsken kommune ytterst på Sør-Senja. Det gjør Torsken til en av kommunene som klatret flest plasser i årets kommune-NM, opp 32 plasser til 366-plass.- Oppdrett har veldig mye å si for Torsken. Det gir mange arbeidsplasser. Næringslivet i Torsken er bare fisk. Oppdrett og fiskebruk, fortsetterIversen.De ti største selskapene i Torsken kommune driver alle med lakseoppdrett, fiskebruk eller fiskebåter. Wilsgård med 100 ansatte, er et av de største private selskapene, der de fleste jobber på lakseslakteriet og filetfabrikken i selve fiskeværet Torsken noen fjordtarmer lenger sør.- Vi bygger samfunn. Ringvirkningene er enorme fra oppdrett. Vi tjener mye penger og legger mye igjen lokalt, sier teknisk sjef i Wilsgård, Thomas Jensen til avisen.Selskapet har tredoblet produksjonen av laks de fire siste månedene.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker