150 kommuner rammes av søppelkonkurs

150 kommuner er rammet av avfallsselskapet RenoNordens konkurs. I flere kommuner landet over jobbes det på spreng for å løse problemet.

RenoNorden opplyser at selskapet håndterer avfallet fra én av tre husstander.I Agder er 18 av 30 kommuner rammet. Avfall Sør jobber med kriseløsninger for de 50.000 kundene i Kristiansand, melder Fædrelandsvennen. Den lokale lederen i byen har uttalt at RenoNorden skal forsøke å få godkjent at selskapet kan hente søppel som normalt tirsdag, som gir kommunene litt bedre tid til å komme opp med andre alternativer.I Halden kommune var en avtale allerede på plass før konkursen.– Vi har fryktet at dette skulle skje. Derfor inngikk vi i sommer en avtale med Rang-Sells etter en anbudskonkurranse. De skal kunne ta over avfallshåndteringen etter en eventuell konkurs, sier kommunikasjonssjef i Halden kommune Martin Vik til Halden Arbeiderblad.Kjent problemI Ålesund og omegn har miljøselskapet Årim, oppdragsgiver for RenoNorden, lagt planer for gårsdagens konkurs.– I første omgang ønsker vi å ta over både biler, folk og rutiner som RenoNorden har hatt. Målet er at ting skal gå som normalt inntil en eventuell ny avtale med en ny underleverandør kan komme på plass, sier kommunikasjonssjef i Årim Ingeborg Ukkelberg til Sunnmørsposten.Omkring 150 norske kommuner er rammet av konkursen. I Hordaland henter RenoNorden inn avfall for BIR. BIRs eget transportselskap er klar til å overta innhentingen av avfall inntil videre, opplyser selskapet i en pressemelding.I Haugesund og flere nabokommuner vil Haugaland Interkommunale Miljøverk drive avfallshentingen i egen regi.– Nå må vi få tak i biler og mannskaper. Så håper vi at vi skal få dette til å gå ganske smertefritt for kundene våre, sier administrerende direktør Gro Stavelen til Haugesunds Avis.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også