- Det er litt lavere utbud av «fempluss», noe som drar opp prisen for de mindre størrelsene også. Samtidig vet jeg ikke om det er så mye hold i oppgangen, sier en eksportør til IntraFish, ifølge TDN Finans. En annen eksportør sier at prisene oppdretterne tilbød tidligere i dag, var en god del høyere enn det de etter hvert har blitt enige om gjennom dagen.- Prisene de gikk ut med i morges, var alt for høye. Vi hadde ikke sjans til å få de igjen, sier eksportøren.En europeisk industrikilde melder om prisoppgang på «rundt 3 kr/kg» sammenlignet med forrige fredag.- Det er en ganske stor økning, og litt overraskende siden ferskmarkedet ikke er særlig sterkt. Markedet for fryst fisk er litt bedre. Så er det nok slik at det er litt mindre fisk tilgjengelig fra Norge neste uke, og dermed spretter prisen veldig opp, sier han.En annen eksportør Intrafish har snakket med er tilfreds med at prisene ikke stiger for mye denne uken, og sier prisene nå er på et nivå de kan leve med.Snittprisene Intrafish har fått oppgitt:
  • 2-3 kg - 43-44 kroner
  • 3-4 kg - 47-48 kroner
  • 4-5 kg - 49-50 kroner
  • 5-6 kg - 51-53 kroner
  • 6-7 kg   55-60 kroner