Detaljhandelen skuffer stort

Detaljomsetningen var ventet opp. Slik gikk det slett ikke.

Detaljhandelsbedriftenes omsetningsvolum, eksklusive salg av motorvogner, falt 0,6 prosent fra juli til august i år, viser sesongjusterte tall fra SSB. Dette skjer etter en oppgang på 0,4 prosent fra juni til juli.Konsenus pekte ifølge Nordea Markets mot en oppgang på 0,2 prosent.Den langsiktige trenden i detaljomsetningsindeksen har vist en jevn stigning siden i fjor høst. Salget på bensinstasjonene og i dagligvarebutikkene, samt butikker med salgs av byggevarer og apotekvarer, bidro til nedgangen i omsetningsvolumet fra juli til august i år.Omsetningsvolumet for netthandel og salg av sportsutstyr steg derimot i august.Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 2,8 prosent i perioden juni-august 2017 sammenlignet med samme periode 2016.Les mer her.