Gebyret er på 700 kroner, men øker til en tusenlapp dersom forsinkelsen er mer enn en time, skriver . Ann-Mari Høiland, som leder Helse Bergens avdeling for pasientreiser, orienterte torsdag styret i Helse Bergen om problemene med taxitransport av pasienter.– Nå går vi hardt til verks, sa hun om straffegebyrene som ble innført tidligere i måneden. Hun har ikke noe tall på hvor mange bøter det blir på en vanlig dag, men selskapet bestiller daglig rundt 1.400 turer til og fra behandling.I mai tok Norgestaxi og Christiania Taxi over deler av oppdraget fra Bergen Taxi, som hadde vært alene om pasientreisene fram til det. De to første månedene var det flere klager enn vanlig, men nå er de tilbake på samme nivå som da bare Bergen Taxi kjørte, fortalte Høiland.– Vi regnet med at det ville være oppstartsproblemer. Nå vil vi se om disse sanksjonene gir resultater, før vi eventuelt gjør noe mer, sier Høiland til avisen. Hun sier 90 prosent av turene gjennomføres til avtalt tid.(©NTB)