Bekreftelsen kommer kort tid etter at kinesiske og amerikanske geologer slo fast at et jordskjelv, eller en eksplosjon, målt til styrke 6,3 hadde funnet sted ved Nord-Koreas område for kjernefysiske prøvesprengninger.Militære kilder i Sør-Koreas opplyste at det er målt et jordskjelv til styrke 5,6 i Nord-Korea. Også de melder at skjelvet var kunstig, og at det tyder på at det var en atomprøve.Fullstendig uakseptabeltOgså de bekreftet at det kunstige skjelvet fant sted i nærheten av Nord-Koreas område for kjernefysiske prøvesprenginger. Den sørkoreanske staben som skal håndtere atomtrusler, er sammenkalt, ifølge Yonhap.Japans statsminister Shinzo Abe betegner prøvesprengningen som «fullstendig uakseptabel».–Vi må legge ned en kraftig protest, sier han videre.Ikke lenge etter det første skjelvet ble det registrert ytterligere et skjelv nær det samme området. Dette ble målt til en styrke på 4,6.Ifølge kinesiske myndigheter er det andre jordskjelvet sannsynligvis en «kollaps».