Konsumprisene innfrir i USA

Inflasjonen kommer inn bittelitt høyere enn ventet. Dollaren styrker seg (utvidet).

Konsumprisindeksen i USA steg 0,4 prosent i august, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter torsdag.På årsbasis var indeksen opp 1,9 prosent.Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot 0,3 og 1,8 prosent oppgang på hhv. måneds- og årsbasis.Bensinprisene bidro med en oppgang på 6,3 prosent, den største oppgangen siden januar. Den oppadgående trenden i bensinprisene ventes å stige i september, grunnet orkanene Harvey og Irma.KjerneinflasjonenEksklusive mat- og energipriser (kjerneinflasjonen) steg konsumprisene 0,2 prosent fra juli til august.På årsbasis var oppgangen 1,7 prosent.Her lå forventningene på 0,2 og 1,6 prosent oppgang på hhv. måneds- og årsbasis.Les mer her.Dollaren styrker segEn litt sterkere inflasjon enn ventet kan ifølge Reuters gi rom for ytterligere renteøkninger fra Federal Reserve senere i år.Dollaren reagerer derfor med å styrke seg litt.EURUSD står nå i 1,1869, og har dermed flyttet seg fra 1,1892 like før pristallene ble sluppet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også