Etter kommune- og fylkestingsvalget i 2015 fikk NRK et gebyr på 300.000 kroner for å ha vært for tidlig ute med en prognose. Dersom det samme skulle skje igjen, ønsker Medietilsynet å bli varslet av observante lesere og seere.– Medietilsynet har opprettet en tjeneste der du kan sende oss en epost om du mener det blir offentliggjort valgresultater eller målinger i strid med loven, skriver  i en pressemelding.Forbudet gjelder så lenge valget pågår, altså både førstkommende søndag og mandag. I tillegg til eposttjenesten kommer Medietilsynet til å ha ansatte på jobb begge dagene som skal følge med på nettsteder og TV-sendinger.Forbudet gjelder ikke offentliggjøring av meningsmålinger som er laget før valgdagene, men det kan for eksempel omfatte spørreundersøkelser på nett hvor folk oppgir hvilket parti de stemmer på.– Formålet med forbudet er å hindre at velgerne blir påvirket mens stemmegivningen foregår, og et ønske om å sikre en rolig og verdig gjennomføring av valget. Forbudet gjelder alle, opplyser Medietilsynet.(©NTB)