Det sier konsernsjef Ricardo Garcia i Pesquera Camanchaca til TDN Finans på Intrafish Seafood Investor Forum i London tirsdag.- Vi er kanskje et par år unna å nå produksjonspotensialet. Dermed vil industrien gradvis flytte fokus mot oppkjøp, sier han.Sommeren 2016 satt Chile krav til blant annet maksimal tetthet av fisk i merdene og avstand mellom merdene.- Når du begrenser veksten som følge av biologiske forhold, blir retten du holder mer interessant for handel. Når Chile når sitt biomassepotensiale vil oppkjøp bli mer attraktivt enn organisk vekst, sier Garcia til TDN Finans.Han viser til den chilenske fiskerisektoren, der det fulgte en rekke konsolideringer etter at fangstkvoter ble satt opp etter beregninger for bærekraftig biomasse.Garcia får støtte fra senioranalytiker Steven Chambers i Anavon Capital.- Oppdrettssektoren i Chile minner meg om den norske sektoren for femten år siden. Jeg venter mer konsolidering fremover, sier Chambers i en paneldebatt tirsdag.Også Helge Moen, sjef for Kverva, et investeringsselskap med fokus på marin sektor og hovedaksjonær i Salmar, ser behov for oppkjøp.- Bortsett fra i fôr og vaksinesektoren er konsentrasjonsgraden veldig lav.Vi trenger å konsolidere for å bringe industrien fremover, sier han.Garcia i Chamanchaca sier oppdrettsindustrien i Chile har modnet betydelig de siste årene, og understreker at dette er en gradvis prosess.- Jeg vil si industrien i Chile ligger rundt ti år etter den norske, sier Garcia til TDN Finans.