Skattedirektør Hans Christian Holte. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.

Skattedirektør Hans Christian Holte blir leder for FTA

OECDs skattedirektører har utnevnt skattedirektør Hans Christian Holte til leder for FTA.

OECDs skattedirektører har utnevnt skattedirektør Hans Christian Holte til leder for FTA (Forum on Tax Administration), fremgår det av en melding fra Skatteetaten.Utnevnelsen ble kjent i forbindelse med OECD-toppmøte om skatt i Oslo denne uken. Skattedirektør Hans Christian Holte overtar rollen etter den britiske skattedirektøren Edward Troup, som har hatt ledervervet i tre år.- Jeg er glad for at Hans Christian overtar som styreleder for FTA. Det er utrolig viktig at skattedirektører i forskjellige land samarbeider for å dele informasjon og løse utfordringer sammen. Det er en balansegang å representere interessene til 50 land, men jeg er overbevist om at Hans Christian vil proaktivt føre arbeidet vårt videre på en ansvarlig måte, sier Edward Troup, skattedirektør i Storbritannia og avtroppende FTA styreleder.- Det er et utfordrende, men viktig oppdrag. Jeg tar med meg Norges og Skatteetatens erfaring og kompetanse inn i dette arbeidet. Medlemslandene er til dels svært ulike, når det gjelder for eksempel økonomiske forhold, grad av digitalisering, skattesystem og kulturelle forhold. Det blir viktig å ivareta både behovet for konsensus og behovet for endring i en så sammensatt gruppe land, sier skattedirektør Hans Christian Holte.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også