Lego kommer til å si opp åtte prosent av arbeidsstokken etter et fall i omsetningen på fem prosent i første halvår, skriver.Omsetningen til Lego var på 14,9 milliarder danske kroner. Selskapet gjorde det dermed bedre enn My Little Pony-produsenten Hasbro Inc, som omsatte for 1,82 milliarder dollar, og Mattel Inc som solgte Barbie-dukker og andre leker for 1,71 milliarder dollar første halvår.- Vi er skuffet over nedgangen i våre etablerte markeder, og vi har nå tatt de nødvendige stegene for å orde opp, sier styreformann Jørgen Vig Knudstrorp. Lego sier de vil kutte omlag 1400 stillinger, de fleste ryker allerede før årsskiftet. Selskapet har per i dag rundt 18.200 ansatte. - Det er veldig trist at vi må gjøre disse endringene som vil prege livene til så mange av våre kolleger, sier Knudstorp.- Dessverre er vi nødt til å ta disse tøffe avgjørelsene.