exxonmobil

Tillerson: Vil samarbeide om klimaavtalen

USA er villig til å følge Parisavtalen «under riktige betingelser».

Ifølge Financial Times sa USAs utenriksminister Rex Tillerson søndag at USA er åpne for å finne de riktige betingelsene for å forplikte seg til Paris-avtalen, skriver TDN Finans.Utspillet kom i etterkant av meldinger fra The Wall Street Journal (WSJ) om at USA likevel ikke ville trekke seg fra avtalen. WSJ skrev, med referanse til EUs klimakommissær Miguel Arias Cañete, at USA har uttalt at de ikke vil reforhandle Paris-avtalen, men at de vil prøve å gå gjennom vilkårene som forplikter dem til den på nytt.Meldingen fra WSJ ble senere avvist av Det hvite hus.- Som presidenten har jeg gjort det klinkende klart, kommer USA til å trekke seg ut om vi ikke kan få nye vilkår som er mer gunstig for vårt land, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus lørdag. Kina burde stå for en større andel av reduksjonen av utslipp, er Trump-administrasjonens hovedargument.- Hvis du ser på betingelsene i Paris-avtalen, så er de ubalanserte for de to største økonomiene, sa Tillerson til CBS News søndag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også