Tror Renonorden-kommunene unngår søppelkaos

Hele 134 kommuner rammes av avfallsselskapet Renonordens konkurs. Kommunene fikk et varsel tidlig og unngår trolig søppelkaos som i Oslo, mener KS Bedrift.

Rundt om i Kommune-Norge jobbes det nå med kriseløsninger etter at selskapet som håndterer avfallet fra én av tre norske husstander, gikk konkurs mandag.KS Bedrift Avfall, som organiserer landets kommunalt eide renovasjonsselskaper, sier de rammede kommunene opplever situasjonen som tøff, men melder tilbake at de tror de vil klare å løse utfordringene uten at innbyggerne vil merke noe særlig til problemene. Årsaken er at kommunene fikk et forvarsel om Renonordens problemer allerede i slutten av juni.– Dermed har kommunene hatt noe tid til å områ seg og finne løsninger, slik at de unngår en krisesituasjon som den man opplevde i Oslo, forteller direktør i KS Bedrift Avfall, Svein Kamfjord, til NTBHovedstaden ble i fjor høst og i vinter rammet av et massivt søppelkaos etter at det private selskapet Veireno tok over avfallshåndteringen fra kommunen før selskapet gikk konkurs etter få måneder.En rekke av de rammede kommunene varsler at de allerede i sommer hadde inngått back-up-avtaler med andre selskaper ved en eventuell Renonorden-konkurs.Flere kommuner vurderer også å ta over Renonordens biler og mannskap og drive midlertidig videre selv, mens andre sonderer etter nye leverandører, opplyser KS Kommune Avfall.


Les også