25 forskere mister jobben

Mandag blir det klart hvem som blir de 25 forskerne som blir flyttet fra forskningsavdelingen til statistikkavdelingen i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er et internt utvalg som har foreslått omorganiseringen, skriver Klassekampen.– Reaksjonene vil nok bli veldig forskjellig. Enkelte har ønsket seg over til statistikkavdelingen og allerede meldt fra om det, mens andre vil fortsette, sier SSBs forskningsdirektør Kjetil Telle.Klassekampen har vært i kontakt med flere forskere i avdelingen. Blant dem er meningene delte om omorganiseringsprosessen. Enkelte sammenligner det med at en lege blir satt til å gjøre sykepleieroppgaver, opplyser avisen. Andre synes en del av arbeidet som er gjort på forskningsavdelingen passer inn i statistikkavdelingen.Målet med endringen er å digitalisere og modernisere statistikkproduksjonen. Å minke forskningsavdelingen fra 65 til 40 ansatte skal frigjøre økonomiske og menneskelige ressurser.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker