Helena Cosmetics AS har fått beskjed om å endre eller stanse markedsføringen av produktet så snart som praktisk mulig, og senest innen tirsdag 3. oktober.Den aktuelle reklamen vises på nettsiden vendela.com, og lover et gratis produkt uten å opplyse tydelig om at du ved å takke ja også tegner et abonnement hvor du får tilsendt nye hudkremer hver måned med en regning på kjøpet.– Man kan gjerne gi bort gratis hudkremer. Men hvis det du selger et abonnement, så kan man ikke skjule informasjon om dette i vilkårene eller nederst med liten skrift, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.Ombudet konkluderer med at markedsføringen bryter med angrerettloven og markedsføringsloven. Når forbrukere inngår avtaler om betaling på nett, har de krav på klare og tydelige opplysninger om blant annet den samlede prisen for varen eller tjenesten.–I dette tilfellet må forbrukerne studere reklamen svært nøye for å forstå at de inngår et abonnement. Sånn skal det ikke være, sier Haugseth.(©NTB)