Forsikringsselskaper krever 80 millioner kroner av strømselskap etter brann i Flatanger

Fire forsikringsselskaper krever 80 millioner kroner av strømselskapet NTE etter den store brannen i Flatanger i Nord-Trøndelag i 2014.

Publisert 5. okt. 2017 kl. 13.47
Oppdatert 5. okt. 2017 klokken 13.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Foto: Scanpix

Brannen startet etter at strømselskapet Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) hadde gjort vedlikeholdsarbeid ved sine strømlinjer i januar 2014.Senere i oktober starter rettssaken om erstatningskravet. De fire involverte forsikringsselskapene krever til sammen 80 millioner kroner av NTE.– Med støtte fra fageksperter og flere rapporter om hendelsen mener vi at selve årsaken til brannen er reparasjonsarbeider som ble utført feil, sier forsikringsselskapenes talsperson Jon Berge til Trønder-Avisa.NTE mener på sin side at vedlikeholdsarbeidet deres ble utført i henhold til god praksis og retningslinjer.– Det ble meldt en feil på linjen 16. januar 2014. Denne feilen ble midlertidig rettet samme dag. 24. januar ble feilen permanent rettet, og brannen oppsto 27. januar. All feilretting både midlertidig og permanent er utført i henhold til god praksis, forskrifter og retningslinjer, sier NTEs kommunikasjonsrådgiver Erik Dahl.Alle de 33 fastboende i Hasvåg og Småværet ble evakuert fra de omtrent 20 boligene i området under brannen. Da brannen var meldt slukket 29. januar 2014, var 55 bygninger totalskadd.Politiet henla saken mot NTE i 2015. Den kommende rettssaken handler om et sivilt erstatningskrav.(©NTB)