- Inflasjonen er ikke lav - den bare «gjemmer» seg i aksjemarkedet

federal reserve

- Inflasjon er ikke lav, og den er ikke et mysterium, sier den tidligere sjefen for Bank of Israel, Jacob Frenkel, nå styrleder i JPMorgan Chase International.

Styrleder i JPMorgan Chase International, Jacob Frenkel, har funnet inflasjonen, som har vært et mysterium for USAs sentralbanksjef, Janet Yellen.Han mener det er på tide å heve renten og forklarer at å holde rentene lav lenge bare gir incentiver til å investere i aksjemarkedet og ingen andre steder.- Da er all inflasjonen reflektert i aksjemarkedet, noe som ikke er inkludert i konsumprisene, sier han.Han sier også at de lave rentene svekker forsikringsselskapene og pensjonssystemet. Og når man svekker systemet forsvinner også effektene av politikken.- Vær derfor ikke overrasket om du bommer på inflasjonsmålet på 2 prosent, sier han.I FED diskuteres det om man skal heve renten eller ikke i desember.Frenkel mener at at markedet vil ønske en renteheving velkommen.- FED må bare gjøre det, sier han.