I en ny rapport ber ledende britiske finansvirksomheter om en frihandelsavtale som tillater banker og finansinstitusjoner å fortsette sine virksomheter uten å måtte betale ekstra skatter og avgifter når Storbritannia forlater EU, skriver Business.dk.En slik avtale vil tillate britiske og EU-baserte finansinstitusjoner å selge sine produkter og tjenester uten tariffer, skatter eller kvoter i hverandres markeder etter Brexit. Virksomhetene frykter en masseflukt fra det britiske finansdistriktet hvis ikke en slik avtale faller på plass.Rachel Kent, som er partner i advokatselskapet Hogan Lovells og en av forfatterne bak rapporten, sier at forslaget minner om frihandelsavtalen mellom Canada og EU, som vil gi finansselskaper gjensidig tilgang til hverandres markeder.- Utgangspunktet for denne rapporten er at både EU og Storbritannia på sine egne måter har uttrykt et ønske om å sikre fremtidige avtaler for frihandel innen finanssektoren. En utvidet FTA, som vi foreslår i rapporten er teknisk og juridisk mulig, sier hun til