Siden 2006 har Nortura hatt en avtale om halalsertifisering av enkelte produkter. I dag er det kun IRN som utfører slik sertifisering i Norge, skriver samvirket i en .Årsaken til oppsigelsen skal være bråket rundt IRN og noen av rådets avgjørelser den siste tiden, som å ansette en kommunikasjonsrådgiver i nikab, skriver . Det at staten vurderer å kutte i statsstøtten til organisasjonen skal også ha bidratt til at Nortura landet på sitt standpunkt, ifølge avisa.Kommunikasjonsdirektør i Nortura, Ellen Flø Skagen, sier samarbeidet med IRN har vært ryddig og godt, og har fungert bra isolert sett. Valget er basert på en totalvurdering.– De er da avhengige av tillit fra myndighetene, storsamfunnet og det muslimske samfunnet. Vi har over tid opplevd at den tilliten er svekket. Det er en del av den totalvurderingen vi har gjort når vi nå velger å ikke fornye avtalen, sier Skagen til Nationen.I forrige uke trakk fem store moskeer og organisasjoner, med til sammen 20.000 medlemmer, seg fra rådet. I en felles melding uttrykte de bekymring over retningen IRS har beveget seg i.Nortura produserer rundt 1400 tonn halal årlig, og IRN tjener én krone per kilo kjøtt de sertifiserer. Det vil si at rådet mister om lag 1,4 millioner kroner i inntekter, skriver .Nortura vil fortsette å tilby halalprodukter fremover.Halalpraksisen i Nortura innebærer at dyret velsignes i bedøvet tilstand. Dyret og kjøttet håndteres deretter på nøyaktig samme måte som øvrige dyr og råvarer.(©NTB)