Norwegian starter egen flyskole

Bemanningsbyrået OSM Aviation starter egen flyskole i Arendal og vil utdanne hundre piloter årlig. Målet er å hindre pilotmangel.

Næringsliv

OSM kjøper 51 prosent av flyskolen Scandinavian Aviation Academy i Sverige og starter opp en helt ny flyskole på norsk jord med samme ekspertise, skriver Dagens Næringsliv.OSM har per i dag 1.600 piloter på lønningslisten.Norwegian, som de to siste somrene har hatt misfornøyde kunder som har fått reisene sine innstilt grunnet pilotmangel, er deleier i OSM.– Jeg tror den nye skolen vil bli et viktig tilskudd for oss, sier styreleder Bjørn Kjos i OSM Aviation.Den nye flyskolen skal åpnes på den private flyplassen Gullknapp like ved Arendal i Aust-Agder, skriver OSM i en pressemelding.Før undervisningen kan starte må utdannelsen godkjennes for støtte fra Lånekassen. Det skal være en toårig utdannelse og prisen på studiet er i underkant av én million kroner.Avisen skriver at det i tillegg kommer cirka 250.000 kroner for å få en «utsjekk» på en bestemt flytype.(©NTB)

Norwegian
norwegian air shuttle
bjørn kjos
pilot
pilotskole
Nyheter
Næringsliv