<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ølbeslag i Norge tidoblet på 16 år

Ølsmuglingen til Norge har eksplodert de siste årene. Store mengder av den ulovlige ølen blir drukket av ungdom eller russ. 

Publisert 5. okt. 2017 kl. 06.55
Oppdatert 5. okt. 2017 klokken 06.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Foto: Scanpix

– Jeg kan bekrefte at ølsmuglingen når nye og bekymringsfulle høyder. Vi har flere store beslag også i 2017, sier seniorrådgiver Elisabeth Nettum i kontrollavdelingen i Tolletaten til VG.Ølbeslagene er mer enn tidoblet de siste 16 årene, og Nettum er ikke i tvil om at det dreier seg om organisert kriminalitet.– Det er ikke moralsk greit, men i dette perspektivet er den organiserte kriminaliteten farligst: Det hefter stor usikkerhet ved hvem som har produsert dette ølet og under hvilke forhold, og vi vil advare unge og andre mot å kjøpe det, sier Nettum.Direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Petter Nome, sier smuglerne når ut til nettopp denne gruppen.– Det er internasjonal milliardbusiness som holder liv i kyniske kriminelle nettverk, spesielt i Øst-Europa. Og det siste leddet ut til russen eller ungdommen i Oslo eller andre steder, er dessverre blant annet såkalte øl- og spritdrosjer, sier Nome.(©NTB)